Uutiset > Yleinen > SCL tiedottaa: Valtioneuvostolta uusia linjauksia toimista koronaviruksen torjumiseksi

SCL tiedottaa: Valtioneuvostolta uusia linjauksia toimista koronaviruksen torjumiseksi

Suomen hallitus on kertonut uusista linjauksistaan ja 19 toimenpiteestä koronaviruksen torjumiseksi 16.3.2020 pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Uusien linjausten mukaan julkiset yli 10 henkilön kokoontumiset ova kiellettyjä ja tarpeetonta oleskelua julkisilla paikoilla suositellaan vältettävän (kohta 5). Julkisen sektorin liikunta- ja harrastustilat sekä järjestöjen kokoontumistilat suljetaan ja suositellaan kolmannen sektorin, mukaan lukien urheiluseurat, toimivan samoin (kohta 6).

Lisäksi urheiluseuroissa työskentelevien työntekijöiden on syytä siirtyä etätöihin (rinnastus kohtaan 9). Ulkomailta palaavia työntekijiöitä velvoitetaan kahden viikon karanteeniin, josta tulee sopia työnantajan kanssa (kohta 18).

Valtioneuvoston linjaukset ovat voimassa 13.4.2020 asti. Lehdistötilaisuuden voi katsoa kokonaisuudessaan osoitteesta https://areena.yle.fi/1-50474552 ja toimenpiteistä voi lukea Valtioneuvoston tiedotteesta osoitteessa https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi.

Suomen Cheerleadingliitto kehottaa noudattamaan ja seuraamaan viranomaisten päätöksiä ja suosituksia.