Uutiset > Yleinen > SCL hallituksen kokoustiedote 10/2020

SCL hallituksen kokoustiedote 10/2020

Suomen cheerleadingliiton hallitus piti vuoden 10. kokouksensa 15.huhtikuuta. Kokouksessa käsiteltiin kilpailujärjestelmän uudistusta. Lisäksi Muuramen Syke ry hyväksyttiin kokouksessa SCL:n jäseneksi.

Hallitus keskusteli kilpailujärjestelmän uudistuksesta ja päätti kevätkokoukselle esitettävän esityksen yksityiskohdista. Hallitus keskusteli mm. kilpailujärjestelmän uudistuksen yhteydessä uudistettavasta kilpailuiden talouden- ja työnjaosta liiton ja seurojen välillä. Tavoitteena on rakentaa taloudellisesti kestävä järjestelmä niin liiton kuin seurojenkin kannalta useiksi vuosiksi eteenpäin. Lisäksi hallitus keskusteli ikärajoista ja kilpailusäännöistä sekä niiden hyväksymisprosessista uudessa kilpailujärjestelmässä. Hallitus esittää, että uusi kilpailujärjestelmä saatettaisiin voimaan vuoden 2021 alusta ja seurojen järjestettäviksi suunnitellut kilpailut laitetaan seuroille hakuun välittömästi, kun esitys on hyväksytty.

Koska koronaviruskriisin aiheuttaman epävarmuuden vuoksi kevätkokouksen järjestymisestä kesäkuussa ei vielä ole varmuutta, niin esitys uudeksi kilpailujärjestelmäksi esitellään jäsenseurojen johdolle suunnatussa keskiviikkoklubissa 13.5. ja se lähetetään ennakkoon tutustuttavaksi kaksi viikkoa etukäteen. Jäsenseuroja pyydetään samassa yhteydessä lähettämään uudistukseen liittyviä kysymyksiä ennakkoon, jotta niihin voidaan vastata mahdollisimman tehokkaasti yhteisessä tilaisuudessa. Keskustelutilaisuuden tavoitteena on tuoda jäsenistölle ennakkotietoa uudesta esitettävästä kilpailujärjestelmästä tilanteessa, jossa sen virallinen käsittely on siirtynyt aiottua myöhemmäksi.

Hallitus käsitteli myös jäsenseuralta tulleen aloitteen, joka koski siirtymistä uuteen kilpailujärjestelmään jo tulevan syksyn aikana. Hallitus ei näe perusteltuna aikaistaa vielä hyväksymättömän kilpailujärjestelmän käyttöönottoa. Käyttöönoton aikaistamisella olisi vaikutuksia mm. liiton ja niiden seurojen talouteen, joille syksyn kilpailut on jo myönnetty. Talousvaikutusten seurauksena jouduttaisiin pohtimaan myös muiden jo toimintasuunnitelmaan kirjattujen toimien leikkaamista tältä ja mahdollisesti tulevalta vuodelta.

Seuraava hallituksen kokous pidetään torstaina 7.5.2020.

Lisätietoja: Suomen cheerleadingliiton hallituksen puheenjohtaja Riikka Taivassalo, riikka.taivassalo@scl.fi.