Uutiset > Yleinen > Opetus- ja kulttuuriministeriöltä vuotuista seuratukea 65 000 € cheerleadingseuroille

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä vuotuista seuratukea 65 000 € cheerleadingseuroille

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille yhteensä 3,5 miljoonaa euroa vuosittain jaettavaa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallista seuratoimintaa ja liikunnallisen elämäntavan edistämistä. Seuratukea myönnettiin yhteensä 358 hankkeelle. Niistä uusia hankkeita on 246 ja jatkoa aiemmalle hankkeelle 112. Avustukset kohdistuvat 63 eri kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 30.

– Tänä vuonna cheerleadingseurojen hakemuksissa korostuivat palkkaushankkeet, joka näkyy myös tuettavien hankkeiden teemoissa. Tämä kertonee lajin kasvusta ja siitä, että seuroilla on kova tarve saada lisää käsipareja seuratoiminnan pyörittämiseen, arvioi Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjä Niklas Hagel.

Peräti kolme uusista tuettavista hankkeista sai täyden 15 000 € tuen, kun vuotta aikaisemmin yksikään cheerleadinghanke ei saanut maksimitukea.

– Vaikka ensi vuoden hausta ei ole vielä virallisesti informoitu, kannustan seuroja jo nyt aloittamaan pohdinnan tulevan vuoden seuratukien hakemisesta. Tärkeintä on, että seura löytää toiminnastaan aitoja kehitystarpeita, jotka istuvat seuratuen tavoitteisiin. Olen varma, että vuosien kasvun ja poikkeuksellisen vuoden 2020 jälkeen tällaisia tarpeita on rutkasti, Hagel kommentoi.

Uudet hankkeet:
Black Diamond Cheerleaders ry – Seurakoordinaattorin palkkaus -15 000 €
Mikkelin Naisvoimistelijat ry – Cheerleading liikuttaa! – 15 000 €
Spirit Shakin’ Cheerleaders – Seurakoordinaattorin palkkaus – 15 000 €
Unity Cheer ry – Seurakoordinaattorin palkkaaminen – 9 000 €

Jatkohankkeet:
Dream Team Cheerleaders DTC ry – Tassupolku – 5 000 €
Golden Spirit ry – Kiertävä akrobatiavalmentaja – 6 000 €

Suomen Cheerleadingliiton jäsenseurat saivat vuonna 2020 tukea yhteensä 65 000 €, vuonna 2019 tukea cheerseuroille jaettiin 69 200 €. Vuoden 2020 cheerleadingseurat hakivat rahoitusta yhteensä 10 uuteen hankkeeseen, joista 4 hanketta rahoitettiin eli 40 % hankkeista sai myöntävän tukipäätöksen.