Uutiset > Yleinen > Suomen Cheerleadingliitto juhlii 25. juhlavuottaan kilpailuilla tulevana viikonloppuna

Suomen Cheerleadingliitto juhlii 25. juhlavuottaan kilpailuilla tulevana viikonloppuna

Juhlavuoden Glory-kilpailut järjestetään koronaturvallisesti kolmessa eri lokaatiossa.

Suomen Cheerleadingliitto juhlii tulevana viikonloppuna 25-vuotista olemassaoloaan järjestämällä erityiset Glory-kilpailut. Koronatilanne on vaikuttanut noin 15 % kasvuvauhdissa viime vuosien ajan olleen lajin kisakalenteriin oleellisesti. Nyt järjestettävät kilpailut ovat vasta toiset koko vuonna.

— SCL:n juhlavuosi ei ehkä mennyt täysin, kuten suunnittelimme, mutta se tulee jäämään historiaan uudesta ja innovatiivisesta kilpailukonseptista, toteaa liiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo.

Cheerleadingliitto lanseerasi ensimmäisten urheilulajien joukossa heti syksyllä uuden kilpailujärjestelmän, digisatelliittikilpailut. Kilpailut striimataan kolmelta studiolta: Helsingistä, Jyväskylästä ja Oulusta. Kilpailut tuovat yhteen 2560 urheilijaa ympäri Suomen kilpailemaan uudella, turvallisella tavalla.

— On ollut hienoa seurata, miten hyvin uusi konsepti on vastaanotettu. Hyödynnämme varmasti tapahtumasta saatuja oppeja myös tulevaisuudessa, vaikka korona jossain vaiheessa selätetäänkin, iloitsee Taivassalo.

Kilpailuiden järjestelyissä turvallisuus tullaan huomioimaan tarkasti: joukkueet ovat jaettu kolmeen eri suorituspaikkaan, paikalla ei ole yleisöä, joukkueet eivät kohtaa toisiaan tapahtumapaikalla ja pintoja desinfioidaan ahkerasti.

Cheerleadingin ominaispiirteisiin kuuluva huuto-osuus on jätetty tarkoituksella pois kisaohjelman arvioitavista osa-alueista.

 

Lisätietoa kilpailuista täällä