Uutiset > Yleinen > Vihti-Gymille cheerleadingin ensimmäinen aikuisliikunnan tähtimerkki

Vihti-Gymille cheerleadingin ensimmäinen aikuisliikunnan tähtimerkki

Liikuntaseura Vihti-Gymin klassikkojoukkue Voima Winter Wildness-kilpailuissa Seinäjoella vuonna 2018. Kuva: Tero Wester

Suomen Cheerleadingliiton tähtiseuramäärä on jatkanut kasvuaan vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä, kun Liikuntaseura Vihti-Gymistä tuli cheerleadingin 17. lasten- ja nuorten tähtiseura ja ensimmäisen aikuisten tähtiseura. Auditoinnit toteutettiin yhteistyössä Suomen Voimisteluliiton ja Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilun kanssa.

– Olemme todella ylpeitä siitä, että työ, joka seurassamme on 13 vuotta sitten aloitettu, on kantanut tällaista hedelmää. Pieni seuramme on kasvattanut paitsi maailmanmestareita, myös kasvattanut jäsenistöään siten, että seurassamme saavat harrastaa niin pienet lapset, kuin myös ”oikeasti aikuiset” klassikkourheilijat. Klassikkourheiluhan on kasvattanut suosiotaan jo niin, että seurassamme on peräti kaksi klassikkojoukkuetta: harrasteryhmä ja mitalisijojakin saavuttanut kilpajoukkue, kertoo Vihti-Gymin cheerleadingvastaava Essi Männikkö.

Vihti-Gymillä on ollut merkittävä rooli myös suomalaisten huippucheerleadereiden kasvattajaseurana. Cheerleadingin maailmanmestarit Joanna Remes, Vanessa Sohlberg ja Vilja Veikkolainen ovat Vihti-Gymin kasvatteja. Vihdin Nummelassa sijaitsevaan menestyjien puistoon istutettiin Remeksen, Sohlbergin ja Veikkolaisen kunniaksi kirsikkapuu vuonna 2019. Samassa puistossa kasvavat muun muassa yhdistetyn olympiavoittaja Hannu Mannisen sekä NHL-jääkiekkoilija Eeli Tolvasen puut.

– Meille avautui loistava mahdollisuus pilotoida aikuisliikunnan auditointeja yhteistyössä Suomen Voimisteluliiton aikuisliikunnan kokeneiden auditoijien kanssa ja saimme pilottiseuraksi rohkean Vihti-Gymin, joka teki ison työn tähdätessään heti kerralla kahteen tähtimerkkiin, kertoo Suomen Cheerleadingliiton seurakehittäjä Niklas Hagel.

Vihti-Gymillä on kaksi cheerleadingin aikuisliikuntaryhmää sekä runsaasti muita aikuisliikuntaryhmiä voimistelun, tanssiliikunnan ja kehonhuollon parissa.

– Vihti-Gymissä laadukas lasten ja nuorten sekä aikuisten toiminta kulkevat esimerkillisesti käsikädessä. Aikuisharrastajia on upeasti osallistettu lasten ja nuorten toiminnassa esimerkiksi valmennustehtävissä, seurakehittäjä Hagel hehkuttaa.

Aikuisliikunnan pilottiauditoinnin myötä kaikille Suomen Cheerleadingliiton jäsenseuroille avautuu mahdollisuus hakeutua aikuisliikunnan tähtiseuraksi. Lasten- ja nuorten tähtimerkin omaaville seuroille suositellaan aikuisliikunnan tähtimerkin auditointi seuraavan lasten- ja nuorten tähtiseura-auditoinnin yhteydessä. Ensimmäistä kertaa tähtiseura-auditointiin tulevat seurat voivat ensimmäisessä auditoinnissaan hakea halutessaan joko molempia tähtimerkkejä tai vain toista tähtimerkeistä.

Suomen Cheerleadingliitto järjestää 21.4.2021 Cheerkeskiviikkoklubin, jossa kerrotaan seuroille lisää aikuisliikunnan tähtiseuraksi hakeutumisesta sekä keskustellaan cheerleadingin aikuisliikunnan kehitystarpeista.