Uutiset > Yleinen > Cheerleadingliitto tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan

Cheerleadingliitto tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan

Cheerleadingliitto tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan – ICU linjannut Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemisesta kansainvälisen kilpailutoiminnan ulkopuolelle

Cheerleadingliiton hallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen maanantaina 28. helmikuuta linjatakseen kannastaan Venäjän sotatoimien vaikutuksesta Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumiseen kansainväliseen urheilutoimintaan.

Cheerleadingliitto kannattaa Suomen Olympiakomitean linjausta Venäjän ja Valko-Venäjän täysimääräisestä sulkemisesta kansainvälisen urheilutoiminnan ulkopuolelle.

Linjauksen myötä Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu myös Suomessa järjestettävien kansainvälisesti avoimien kilpailujen ulkopuolelle.

Lisäksi Cheerleadingliitto katsoo, ettei Venäjällä ja Valko-Venäjällä voida järjestää mitään kansainvälisiä arvokilpailuja. Euroopan liiton alainen ECL-liiga onkin jo ilmoittanut, ettei Venäjällä ja Valko-Venäjällä voida järjestää liigan alaisia tapahtumia. Muita kansainvälisiä kilpailuja ei Venäjälle tai Valko-Venäjälle ollut lajissa tällä hetkellä suunniteltukaan.

Kansainvälinen lajiliitto ICU linjannut Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemisesta kansainvälisen kilpailutoiminnan ulkopuolelle 

Myös cheerleadingin kansainvälinen lajiliitto ICU päätti maanantaina 28. helmikuuta, että se tukee kansainvälisen Olympiakomitean linjausta ja Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan ICU:n alaisten kansainvälisten kilpailujen ulkopuolelle. Päätös koskee niin MM- kuin EM-kilpailuja. ICU:n policy statement luettavissa täältä: https://cheerunion.org.ismmedia.com/ISM3/std-content/repos/Top/docs/ICU_Policy_Statement_28_Feb_22.pdf

Cheerleadingliitto haluaa muistuttaa, ettei sota ole venäläisten tai venäjänkielisten urheilijoiden vika eikä minkäänlaiselle rasismille saa antaa tilaa.

Kansainvälinen tilanne voi myös näkyä harjoitustoiminnassa monenlaisena reagointina ja kannustammekin toimijoitamme tutustumaan mm. väestöliiton ohjeisiin siitä, miten ahdistavia teemoja voi lasten ja nuorten kanssa käydä läpi.