Uutiset > Yleinen > Hallituksen kokoustiedote 4/2022

Hallituksen kokoustiedote 4/2022

Cheerleadingliiton hallitus kokoontui vuoden neljänteen kokoukseensa Vierumäellä järjestetyn hallituksen ja toimiston yhteisen strategiapäivän yhteydessä sunnuntaina 6.3. Kokouksessa hallitus hyväksyi kevätkokousmateriaalit, vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen, päätti kevään kierroksella myönnettävistä ansiomerkeistä ja keskusteli ajankohtaisista linjauksista maajoukkuetoimintaan, sääntöuudistukseen ja kansainvälisiin asioihin liittyen.  

Minien haasteellisiin ikärajoihin haetaan ratkaisuja – jäsenistölle tulossa kysely sarjatoiveista 

Hallitus käsitteli palautetta sääntöfoorumista ja päätti sen perusteella toimenpiteistä ja ehdotuksista vielä ennen varsinaisen sääntödokumentin hyväksymistä maaliskuun lopussa. Hallitus mm. päätti esittää sääntötyöryhmälle klassikot level 1 sarjan lisäämistä valikoimaan sääntöfoorumissa saadun palautteen perusteella. Lisäksi jäsenistölle suunnataan kysely vielä tämän kevään kilpailujen osalta, jossa on mahdollisuus vaikuttaa loppukevään kilpailuihin lisättäviin sarjoihin. Tällä pyritään vastaamaan mm. sääntöfoorumissakin esille nousseeseen huoleen minien tämänhetkisistä ikärajoista ja niihin liittyvistä haasteista. Tulevalle kaudelle on lisäksi syytä valmistella minien ikärajoihin liittyen ehdotus, joka palvelee jäsenistön tarpeita. Kilpailujärjestelmän yhteydessä päätetty minien ikärajojen jakaminen kahteen kansallisen tason Super-kilpailuissa vaikuttaa koronapandemian jälkeisessä harrastajamäärätilanteessa aiheuttavan haasteita lähes kaikenkokoisille seuroille eikä näin ollen juuri nyt palvele seurojen tarpeita ja tulevaa kasvua.  

ECU:n ikärajoihin odotettavissa muutoksia tulevina vuosina 

Lisäksi hallitus keskusteli sääntöfoorumissa saadun palautteen perusteella yleisemminkin ikärajoista. Helmikuussa järjestyn ECU kongressin perusteella näyttää siltä, että ECU tulee siirtymään seuraavien vuosien aikana yhtenäisiin ikärajoihin ICU:n kanssa. Asiasta ja siihen liittyvästä mahdollisesta siirtymäajasta päätetään kesällä ECU vuosikokouksessa Ateenassa. Sääntöfoorumissa käydyn keskustelun perusteella hallitus pohtii uusiin ikärajoihin siirtymisen käynnistämistä Suomessa jo seuraavalla kaudella siten, että urheilijat, jotka tulevaisuudessa voivat edelleen kilpailla junioreissa EM- ja MM-tasolla voisivat halutessaan jäädä junioreihin jo nyt. Samaan aikaan siirtymistä aikuisiin ei kuitenkaan estettäisi vaan tämä jäisi seurojen ja urheilijoiden päätettäväksi. Varmuus siitä, millä ikärajoilla vuoden 2023 EM-kilpailuissa kilpaillaan saadaan heinäkuussa, kun ECU vuosikokous on asiasta päättänyt. SCL pyrkii lisäksi vaikuttamaan ECU:hun siten, että muutos tehdään mahdollisimman luonnollisella siirtymäajalla, johon jäsenmaiden on helppo sopeutua. 

Cheerleadingliiton hallitus kokoontuu seuraavaan kokoukseen maanantaina 28. maaliskuuta.  

Lisätietoja: Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo, riikka.taivassalo@scl.fi