Uutiset > Yleinen > Suomelle neljäs peräkkäinen maailmanmestaruus ja upea mitalisaalis!

Suomelle neljäs peräkkäinen maailmanmestaruus ja upea mitalisaalis!

Suomi ahmi mitaleja cheerleadingin MM-kilpailuissa – saldona yksi kulta, yksi hopea ja kaksi pronssia!

Suomi teki sen taas! Naisten cheermaajoukkue ylsi MM-finaalissa täydelliseen nappisuoritukseen ja voitti maailmanmestaruuden selkeällä erolla Yhdysvaltoihin. Kyseessä on naisten maajoukkueen neljäs peräkkäinen maailmanmestaruus. Pronssia nappasi yllättäjä-Saksa.

”Sanoinkuvailematon fiilis. Koko kauden paras suoritus MM-finaalissa. Saimme niin ansaitun maailmanmestaruuden!”, joukkueen kapteenit Tuuve Häkkinen ja Emmi Reenkola iloitsivat maailmanmestaruuden ratkettua.

”Tänään joukkue ylsi ehdottomasti parhaimpaan suoritukseen mitä olisi ikinä voinut kuvitella. Joukkueen MM-finaalisuoritus oli aivan mieletön veto ja nyt fiilis on sen mukainen”, kommentoi päävalmentaja Maria Wahlroos kultamitali kaulassa.

Suomalaisväriä nähtiin MM-podiumilla useaan otteeseen, sillä kaikki aikuisten maajoukkueet sijoittuivat kolmen parhaan joukkoon. Suomen sekamaajoukkue ylsi MM-finaalissa kauden parhaaseen suoritukseensa ja saavutti kovatasoisessa sekacheer-sarjassa upeasti MM-pronssia.

”MM-pronssia – super hyvä fiilis! Teimme MM-kisoissa kaksi puhdasta ohjelmaa (semifinaalissa sekä finaalissa)”, iloitsee päävalmentaja Mija Schrey.

”Onhan tämä ihan uskomatonta!  Kyllä kelpaa nyt olla tämä rinnassa”, joukkueen kapteenit Natalia Bartholdi ja Eerik Joensuu iloitsevat mitalit kaulassa.

Sekacheer-sarjan voiton vei  Yhdysvallat ylivoimaisella esityksellä. Saksa sijoittui MM-hopealle ainoastaan 0,1 pisteen erolla pronssia saavuttaneeseen Suomeen. Suomen sekamaajoukkue uusi vuoden 2021 MM-virtuaalikilpailuissa saavutetun pronssin.

Suomen tanssimaajoukkue suoritti haastavan koreografian upealla energialla ja sijoittui cheertanssisarjassa pronssille. Eroa MM-hopeaan jäi ainoastaan 0,07 pistettä. Kolmas sija oli joukkueelle pettymys.

”MM-pronssi on hieno saavutus, mutta se ei ole sitä mitä lähdimme hakemaan. Todella kaksijakoiset fiilikset tällä hetkellä, ja pettymys varmasti yksi niistä. Olemme kuitenkin ylpeitä siitä, että joukkue teki tänään paremman ohjelman kuin eilisessä semifinaalissa”, kommentoivat joukkueen kapteenit Viivi Kettula ja Lyyra Simpura.

”Suoritus oli tänään todella hyvä. Energiaa oli valtavasti, korjattiin virheet eiliseltä ja meillä oli todella monipuolinen koreografia. Tänään lähdettiin haastamaan Jenkkejä ja hakemaan kultaa, niin tottakai pronssi on siihen nähden todella iso pettymys” kommentoi tanssimaajoukkueen päävalmentaja Mila Tanttu.

Junioreiden MM-kilpailuista Suomi saavutti hopeaa tyttöjen cheer-sarjasta.

Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo iloitsee suomalaismenestyksestä.

”Suomalaisen cheerleadingin menestystarina maailmalla jatkuu! Olen todella ylpeä kaikista Suomen joukkueista. Valmistautuminen näihin kilpailuihin on tehty edelleen koronapandemian varjossa ja on vaatinut sekä urheilijoilta että valmennustiimeiltä paljon joustavuutta ja innovatiivisuutta. Upeaa työtä!”, Taivassalo riemuitsee.

Tulokset:

Naisten cheer-sarjan tulokset:

  1. Suomi – 91,4 p
  2. USA – 89,4 p
  3. Saksa – 81,4 p

Sekacheer-sarjan tulokset

  1. USA – 92,6 p
  2. Saksa – 84,7p
  3. Suomi – 84,6 p

Cheertanssisarjan tulokset:

  1. USA – 85,3 p
  2. Slovenia – 81,43 p
  3. Suomi – 81,36 p

Kuvapankkiin

Lisätietoja: SCL Viestintäkoordinaattori Wilma Sirkka puh. 050-304 7987