Uutiset > Yleinen > Suomi MM-finaaliin paalupaikalta – tiedossa todellinen trilleri!

Suomi MM-finaaliin paalupaikalta – tiedossa todellinen trilleri!

Kaikki Suomen maajoukkueet selvittivät upeasti tiensä cheerleadingin MM-finaaliin, joka kilpaillaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Orlandossa, Yhdysvalloissa. 

Suomen naisten maajoukkue tavoittelee neljättä peräkkäistä maailmanmestaruutta ja lähtee MM-finaaliin paalupaikalta! Eroa toiseksi sijoittuneeseen Yhdysvaltain joukkueeseen on alle 0,2 pistettä. Kumpikin joukkue suoriutui hyvin, muttei loistavasti, joten MM-kultakamppailu tulee olemaan todellinen trilleri!

”Harmittaa virhe, mikä ohjelmaan mahtui. Hyvä, että meillä on huomiseen vielä jotain parannettavaa”, toteavat joukkueen kapteenit Tuuve Häkkinen ja Emmi Reenkola.

”Semifinaalissa nähty suoritus ei ollut sitä mitä haettiin, mutta se oli todella hyvä suoritus siihen verrattuna, että olemme eilen joutuneet tekemään isoja muutoksia ohjelmaan. Huomenna pääsemme vetämään ohjelman uudelleen ja vielä paremmin – tosi hyvältä tuntuu”, kertoo päävalmentaja Maria Wahlroos helpottuneena.

Suomen tanssimaajoukkue esitti häikäisevän ja taidokkaan show’n, joka siivittää joukkueen MM-finaaliin sijalta kaksi. Tanssisarjan semifinaalin voitti Yhdysvallat ja kolmanneksi sijoittui Slovenia.

”Hyvä fiilis jäi suorituksesta. Ohjelmassa oli muutamia harmillisia yksilövirheitä, mutta ne saadaan pois huomiseen MM-finaaliin mennessä. Hyvä semifinaalisuoritus!”, kuvailevat tanssimaajoukkueen kapteenit Lyyra Simpura ja Viivi Kettula.

Suomen sekamaajoukkue onnistui semifinaalisuorituksessaan hienosti ja lähtee huomiseen MM-finaaliin sijalta viisi. Kovatasoisen sarjan piste-erot jäivät todella pieniksi.

”On historiallista, että hopeaan on vain kaksi pistettä. Valmistaudutaan huomiseen ja katsotaan mitä sieltä tulee”, toteaa sekamaajoukkueen päävalmentaja Mija Schrey hymyillen.

Semifinaalin pisteet eivät siirry finaaliin.

Semifinaalin tulokset

Naisten cheer-sarja:

 1. Suomi – 87,1 p
 2. Yhdysvallat – 86,9 p
 3. 3. Norja – 81,1 p
 4. Ruotsi – 79,4 p

Sekacheer-sarja:

 1. Yhdysvallat – 84,5 p
 2. Saksa – 84,1 p
 3.  Norja – 83,3 p
 4. Meksiko – 82,6 p
 5. Suomi – 82,1 p

Cheertanssisarja:

 1. Yhdysvallat – 85,7 p
 2. Suomi – 82,5 p
 3. . Slovenia – 79,9 p

Cheerleadingin maailmanmestaruudet ratkotaan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Palkintojenjako alkaa klo 2.30 lauantaina aamuyönä.

Kuvapankkiin

Lisätietoja SCL Viestintäkoordinaattori Wilma Sirkka puh. 050-304 7987