Uutiset > Yleinen > Suomelle junioreiden MM-hopeaa!

Suomelle junioreiden MM-hopeaa!

Suomi on saavuttanut MM-hopeaa cheerleadingin junioreiden MM-kilpailuissa! Hopeamitalin Suomeen toi tyttöjen cheer-sarjan juniorimaajoukkue (Team Finland Junior All Girl) seurasta Spirit Shakin’ Cheerleaders. Joukkue suoriutui haastavasta kilpailuohjelmastaan loistavasti ja jäi MM-kullasta ainoastaan 1,3 pisteen päähän. Maailmanmestaruuden voitti lajin mahtimaa Yhdysvallat Ruotsin ollessa pronssilla.

”On oltava ylpeä meidän joukkueesta ja meidän tekemisestä MM-lavalla. Meillä oli huikea ohjelma ja mahtava fiilis matolla. Tänä vuonna parempi vei”, kommentoivat joukkueen kapteenit Carissa Tiri ja Enni Kekäläinen.

Suomen muut juniorijoukkueet jäivät tällä kertaa niukasti mitalisijojen ulkopuolelle. Junioreiden sekacheer-sarjassa sekä junioreiden tanssisarjassa Suomi ylsi neljänneksi.

”Todella ylpeä saa olla kaikista suomalaisista juniorijoukkueista. Tyttöjen cheer-sarjan MM-hopea on upea saavutus Suomelle. Myös muut suomalaisjoukkueet ylsivät hienoihin kilpailusuorituksiin”, riemuitsee Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo.

Junioreiden sarjoissa kilpailtiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa uusilla ikärajoilla, jotka eivät ole täysin linjassa Suomen ja Euroopan juniorisarjojen ikärajojen kanssa.

”Tämä on vaatinut seuroilta, valmennustiimeiltä ja urheilijoilta uudenlaista yhteistyötä ja on erityisen hienoa, että tuo yhteistyö tuottaa näin hienoa tulosta”, iloitsee Taivassalo.

Cheerleadingin maailmanmestaruuksista kilpaillaan Orlandossa, Yhdysvalloissa kolmen vuoden tauon jälkeen. Myöhään torstai-iltana on luvassa aikuisten semifinaali ja perjantaina MM-finaali. Suomi lähtee kisaan ennakkosuosikkina naisten maajoukkueen tavoitellessa neljättä peräkkäistä maailmanmestaruutta. Suomea aikuisten sarjoissa edustaa naisten cheer-joukkueen lisäksi tanssimaajoukkue sekä sekamaajoukkue.

Tulokset:

Tyttöjen cheer-sarja
1. Yhdysvallat – 82,3 p
2. Suomi – 81,0 p
3. Ruotsi – 72,4 p
4. Saksa – 68,3 p

Junioreiden sekacheer-sarja
1. Yhdysvallat – 80,7 p
2. Thaimaa – 79,1 p
3. Norja – 73,5 p
4. Suomi – 69,4 p
5. Meksiko – 68,7 p

Junioreiden tanssisarja
1. Yhdysvallat – 82,1 p
2. Meksiko –  78,6p
3. Slovenia – 76,1 p
4. Suomi – 74,6 p

Lue lisää MM-hopeaa saavuttaneesta Team Finland Junior All Girl -joukkueesta täältä.
Kuvapankkiin täältä
Joukkueen kilpailusuoritus katsottavissa täältä.

Lisätietoja SCL Viestintäkoordinaattori Wilma Sirkka puh. 050-304 7987