Uutiset > Yleinen > Cheerleadingia aikuisille – syksyn ryhmiin mahtuu vielä!

Cheerleadingia aikuisille – syksyn ryhmiin mahtuu vielä!

Hei aikuinen, etsitkö itsellesi uutta harrastusta? Valitse cheerleading! 

Kuvaaja Juha Hautakangas

Cheerleading on myös aikuisille!

Cheerleading on monipuolinen ja hauska joukkuelaji, joka kehittää kehonhallintaa, liikkuvuutta, voimaa ja reaktiokykyä.

Viime vuosien aikana cheerleadingin klassikkotoiminta eli aikuisharrastetoiminta on nostanut suosiotaan. Klassikkojoukkueet ovat ”oikeasti aikuisten”  alkeis- ja harrasteryhmiä. Joukkueisiin pääsee mukaan jokainen iästä, sukupuolesta ja liikuntataustasta riippumatta. Harjoittelu tapahtuu valmentajan johdolla 15-35 hengen joukkueissa.

”Cheerleadingissa pystyt tekemään asioita, joita et ole ikinä ennen tehnyt. Pääset ylittämään itsesi ja kokeilemaan uusia juttuja turvallisesti aina valmentajan johdolla ja ohjeistuksella. Ja kaiken tämän pääsee kokemaan yhdessä joukkueen kanssa, jossa jokaiselle löytyy rooli. Cheerleading on hauskaa, turvallista ja siistiä – jopa hurjaa välillä”, kertoo kokenut klassikkovalmentaja Pirita Sorvisto.

”Aikuisenakin voi vielä oppia uutta. Joukkueessani oli 50-vuotias urheilija, joka ei ollut eläessään tehnyt kuperkeikkaa ja koki sen mahdottomaksi – mutta kyllä hän sen oppi. Se riemu, kun oppii jotain, mitä on pitänyt mahdottomana, on mahtavaa. Ja näitä tarinoita on paljon. Ihan mitä tahansa pystyy oppimaan, kun taitoa harjoitellaan progressiivisesti valmentajan johdolla”, Pirita selventää.

Löydät tarkemmat tiedot jäsenseurojemme tarjonnasta klikkaamalla alla olevia otsikoita. Näet listasta, mitkä joukkueet ottavat uusia jäseniä vielä syksyn 2022 aikana.

Mikäli innostuit cheerleadingin aloittamisesta, ole rohkeasti yhteydessä aikuisharrastetoimintaa järjestävään seuraan!

Aikuisharrastejoukkueet eteläisellä alueella

Kaupungit: Helsinki, Vantaa ja Kerava/Tuusula

Aikuisharrastejoukkueet itäisellä alueella

Kaupungit: Jyväskylä, Kotka, Kouvola ja Kuopio

Aikuisharrastejoukkueet läntisellä alueella

Kaupungit: Hämeenlinna, Tampere ja  Turku

Aikuisharrastejoukkueet pohjoisella alueella

Kaupungit: Kemi, Oulu, Rovaniemi ja Vaasa

Kaikki cheerleadingseurat löytyvät alueittain täältä.