Uutiset > Yleinen > Cheerleadingin menestyssuunnitelmia työstetään lajiasiantuntijaryhmien johdolla!

Cheerleadingin menestyssuunnitelmia työstetään lajiasiantuntijaryhmien johdolla!

Suomen Cheerleadingliiton lajiasiantuntijaryhmät kokoontuivat 13. syyskuuta työstämään toukokuussa aloitettuja menestyssuunnitelmia. Cheerleadingin lajiasiantuntijaryhmät koostuvat eri rooleissa toimivista lajimme huippu-urheilun osaajista, jotka luovat askelmerkit suomalaisen cheerleadingin tulevaisuuden menestykselle!

Ryhmien keskeisin tehtävä on luoda sisällöt kahdeksanvuotisille menestyssuunnitelmille, joiden tarkoituksena on luoda pitkäjänteistä pohjaa menestyksen edellytyksille. Menestyssuunnitelmissa määritellään tavoitteet ja konkreettiset teot, joilla tavoitteisiin voidaan päästä.

”Olemme tehneet laadukasta cheerleading-työtä jo pitkään, mikä näkyy menestyksenä kisalavoilla. Se vaatii kuitenkin isoja maanlaajuisia, koko cheer-yhteisön yhteisiä ponnistuksia, jotta menestymme jatkossakin ja yllämme kirkkaimmilla mitaleille kaikissa sarjoissa. Kyseessä on menestyssuunnitelma ja menestyminen vaatii rohkeutta tehdä uudella tavalla ja rohkeutta katsoa peiliin – toimivatko nykyiset toimintatavat käytännön tasolla niin kuin olemme ne suunnitelleet? ”, naisten cheer-lajiasiantuntijaryhmän jäsen Saara Pettersson haastaa pohtimaan.

”Minusta on todella mahtavaa, että liitto haluaa kuulla cheertanssin asiantuntijoiden näkemyksiä tanssin kehityksestä ja seuraavat stepit toteutetaan aidosti niin, että ne hyödyttävät myös cheertanssin harrastajia”, cheertanssi-lajiasiantuntijaryhmän jäsen Nea Manninen jatkaa.

Menestyssuunnitelmien työstö on vielä ideointivaiheessa, mutta lajiasiantuntijaryhmän jäsenet avaavat hieman pohdintojensa sisältöä.

”Itseäni innostaa erityisesti se, että pohditaan rakenteissa olevia työstökohteita. Kaikkea ei pysty viemään seuratasolla eteenpäin, vaan muutokset vaativat rakenteiden pölyttämistä ja ravistelua. Henkilökohtaisesti minua kiehtoo eniten pohdinnat akrobatian harjoitteluun kohdistuvasta rakenteellisesta uudistuksesta”, Saara kertoo.

”Itse olen erityisen innoissaan käymistämme keskusteluista liittyen kilpailujärjestelmän kehittämiseen ja kilpailusarjojen lisäämiseen tulevaisuudessa”, Nea jatkaa.

Menestyssuunnitelmat työstetään sisällöiltään valmiiksi vuoden 2022 aikana ja keväällä 2023 suunnitelmat integroidaan osaksi liiton tulevaa strategiaa vuosille 2024-2028.

”On tärkeää, että menestyssuunnitelmat eivät jää ainoastaan suunnitelmiksi. Kun suunnitelmat ovat valmiina, toivon aitoa keskustelua seurojen kanssa ja sitä että valitut toimenpiteet tulevat näkymään kaikilla tasoilla, esimerkiksi liiton tulevassa strategiassa. Vain tällöin menestyssuunnitelmista on oikeasti hyötyä”, Saara summaa lopuksi.

Lajiasiantuntijaryhmät on nimetty liiton strategiakaudelle eli ryhmien toiminta jatkuu vuoden 2023 loppuun asti.

Naisten cheer-lajiasiantuntijaryhmässä ovat

Anu Komulainen / Cheer stars

Kiia Kontturi / HAC

Saara Pettersson / Golden Spirit

Emmi Reenkola / Funky Team

Petra Toivonen / TCS Smash

 

Sekacheer-lajiasiantuntijaryhmässä ovat

Natalia Bartholdi / Funky Team

Henri Haukkovaara / HAC

Jarkko Jokinen / Funky Team

Eeva Saarinen / Golden Spirit

 

Cheertanssi-lajiasiantuntijaryhmässä ovat

Heli Heikkinen / Jaguars Spirit Athletes

Siiri Kahri / HAC

Nea Manninen / Cheer Stars

Laura Tervakangas  / TCS Smash