Uutiset > Yleinen > Cheertanssimaajoukkue vuoden 2023 MM-kilpailuihin on valittu!

Cheertanssimaajoukkue vuoden 2023 MM-kilpailuihin on valittu!

Suomen cheertanssimaajoukkue kaudelle 2023 on valittu!

Suomen cheertanssimaajoukkue tavoittelee keväällä 2023 järjestettävissä MM-kilpailuissa Suomen ensimmäistä maailmanmestaruutta cheertanssisarjassa. Vuoden 2022 MM-kilpailuissa joukkue saavutti MM-pronssia. Kaudella 2023 joukkuetta luotsaa tuttu kokoonpano – päävalmentaja Mila Tanttu sekä Jonna Ruikka. Joukkueeseen valittiin kovatasoisen urheilijavalinnan kautta 20 urheilijaa.

Suomalaisen cheertanssin tason nousu näkyi selkeästi urheilijavalintaprosessissa. Hakijajoukko oli suuri ja maajoukkuepaikasta käytiin aidosti kova kilpailu. Kaikilta valituilta urheilijoilta löytyy kokemusta kansainvälisistä arvokilpailuista.

”Valittu joukkue on äärimmäisen vahva, kokenut ja nälkäinen. Joukkueen tekninen taitotaso on tänä vuonna todella korkea. Olemme myös koko joukkueena hyvin tietoisia siitä, mitkä asiat ovat toimineet aikaisempina vuosina ja mihin asioihin panostamalla pääsemme seuraavalle tasolle eli MM-kultaan. Joukkueen vahvuus syntyykin tämän strategisuuden yhdistämisestä urheilijoiden vahvaan motivaatioon”, iloitsee päävalmentaja Mila Tanttu.

”On ilo nähdä, kuinka seuroissa ympäri Suomen on tehty erittäin hyvää työtä, sillä hakijoiden tekniset valmiudet olivat todella hyvät. Haluan kiittää kaikkia hakuprosessissa mukana olleita”, Mila jatkaa.

Cheerleadingin MM-kilpailut järjestetään Orlandossa, Yhdysvalloissa 19.-21.4.2023. Maajoukkueen leiritykset käynnistyvät tammikuussa 2023. Joukkue on kuitenkin aloittanut harjoittelun jo lokakuun aikana.

Cheertanssimaajoukkueeseen valitut urheilijat kaudelle 2023

Emilia Hyytinen
Sonja Karkia
Viivi Kettula
Caterina Kettunen
Lotte Kettunen
Anni Kullberg
Meri Kvick
Saara Kyyrä
Viivi Laivo
Malla Lappeteläinen
Matilda Raappana
Jenna Rajala
Julia Rönkkö
Miisa Sahinen
Lyyra Simpura
Arla Tanner
Henrietta Taussi
Veera Vavuli
Karla Vuoksenmaa
Aliisa Yrjänheikki

 

Joukkueen huoltajaksi valittiin Tiina Tiitola.

Onnea valituille!