Uutiset > Yleinen > ”Me ollaan valmiimpia kuin koskaan aikaisemmin” – naisten cheermaajoukkue lähtee MM-kultataistoon uudenlaisella draivilla

”Me ollaan valmiimpia kuin koskaan aikaisemmin” – naisten cheermaajoukkue lähtee MM-kultataistoon uudenlaisella draivilla

Suomi tavoittelee tulevana perjantaina viidettä maailmanmestaruutta naisten cheer-sarjassa. Viime kausi päättyi pettymykseen, kun Suomen neljä vuotta kestänyt mestaruusputki katkesi. Joukkueella on takanaan oppimatka, joka on vienyt kokeneen joukkueen aivan uudenlaiseen mielentilaan.

”Viime kausi käytiin analysoiden läpi ja päätimme mitkä ovat ne asiat, joihin tällä kaudella keskitymme. Tällä kaudella joka tilanteessa on näkynyt, kuinka jokainen joukkueen jäsen on sataprosenttisesti mukana. En ole ikinä aiemmin kahdeksana maajoukkuekautenani nähnyt samanlaista draivia kuin tämän kauden joukkueella on”, joukkueen kapteeni Emmi Reenkola kommentoi MM-lehdistötilaisuudessa.

Kiinnostavin kysymys lienee se, että mitä joukkue on tehnyt tänä vuonna toisin, jotta Suomi juhlisi naisten cheer-sarjan maailmanmestaruutta tänä vuonna. Joukkueen päävalmentajan Maria Wahlroosin mukaan muutoksia on tehty kauden aikatauluttamiseen sekä resursseihin.

”Tällä kaudella olemme panostaneet kauden aikataulun aikaistamiseen. Meille on ollut tärkeää, että yhteisiä onnistumisia tulee läpi kauden, vaikka koko ohjelma ei olisikaan vielä kasassa. Ensin haetaan onnistumisia yksittäisissä elementeissä, kuten haastavissa stunttisarjoissa, ja sitä kautta pidemmissä sarjoissa. Lisäksi on asioita, joihin urheilijat eivät voi vaikuttaa, kuten maajoukkuekauden resurssit. Meillä on tällä kaudella kaksi leiriä enemmän kuin viime kaudella, minkä lisäksi meillä on uutena fysioterapeutti sekä lisäresurssia fysiikkavalmennukseen. Tämä on keventänyt sekä urheilijoiden että valmentajien kuormaa ja vapauttanut enemmän energiaa valmentamiseen”, Maria kertoo.

Kuvaaja: Jyrki Hämäläinen

Ohjelma ladattu täyteen levelin maksimitaitoja ja kiinnostavia koreografisia yksityiskohtia

Muutoksia on tehty myös ohjelman rakenteeseen ja tempoon. Tällä kaudella ohjelmaan ei ole haettu yksittäistä ”spesiaalihetkeä”, vaan ohjelma on haastava ensimmäisistä sekunneista loppupyramidiin asti. Ohjelma on ladattu täyteen levelin maksimitaitoja ja kiinnostavia koreografisia yksityiskohtia, mutta tätä ei ole tehty tiukkuuden ja tarkkuuden kustannuksella – päinvastoin. Viime kaudella joukkueen MM-ohjelman tempo oli aavistuksen liian kova, mikä teki ohjelmasta hieman hätäisenoloisen ohjelman loppua kohden. Nyt katsojan ei tarvitse jännittää, että onnistuuko ohjelma. Katsoja voi keskittyä nauttimaan maailmanluokan show’sta, jonka yksityiskohdat on hiottu loppuun asti. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat ohjelman viisi tuplakierrevolttiheittoa, jotka suoritetaan ennennäkemättömällä yhdenaikaisuudella.

”Lisäksi nostaisin esiin ohjelman alun vaikuttavan ja visuaalisesti näyttävän akrobatiakuvion. Olemme aikaisempina vuosina jääneet akrobatiapisteissä Jenkkien taakse, mutta tänä vuonna ne voivat kääntyä meille”, Maria jatkaa.

Suomelta on totuttu näkemään All Girl Premier-sarjan parasta pyramidiosaamista, ja myös tänä vuonna yksi ohjelman upeimmista kohdista löytyy ohjelman keskiosan pyramidisarjasta. Keskipyramidissa tapahtuu todella paljon asioita samaan aikaan. Kyseessä on massiivinen kokonaisuus, jonka aikana ilmassa nähdään paljon nousijoita.

Mikä on siivittänyt joukkueen tilanteeseen, jossa se pystyy nousemaan jokaisella osa-alueella seuraavalle tasolle?

”Perhoset”, vastaa joukkueen kapteeni Tuuve Häkkinen nauraen, kun häneltä kysytään joukkueen tämän kauden salaisuutta. ”Se on meidän sellainen fiilisjuttu. Kaikilla on perhosia vatsassa, kun lähdetään MM-kisoihin.”

Joukkueen urheilijoista on aistittavassa aivan uudenlaista rentoutta ja varmuutta.

”Me ollaan tällä kaudella entisestään panostettu avoimeen kommunikointiin sekä joukkueen sisällä että urheilijoiden ja valmentajien välillä. Me ollaan valmiimpia kuin koskaan aiemmin”, Tuuve summaa.

Vuoden 2024 maailmanmestaruudet ratkotaan Orlandossa järjestettävien MM-kilpailuiden finaalipäivänä perjantaina 26.4. Maailmanmestaruustaiston kovin kilpakumppani tulee tänäkin vuonna mahtimaa Yhdysvalloista. All Girl Premier-sarjan mitalitaistossa ovat vahvasti mukana myös Norja, Ruotsi ja Saksa. Sarjassa on yhteensä kymmenen osallistujamaata, minkä lisäksi 11 maata kilpailee MM-kilpailuissa naisten cheer-sarjan alemmalla sarjatasolla (All Girl Elite). Kaikki mantereet ovat edustettuna Afrikkaa lukuun ottamatta!

Cheerleadingin MM-kilpailut kisataan 24-26.4.2024 Orlandossa, Yhdysvalloissa. Naisten cheermaajoukkue nähdään semifinaalissa torstaina ja MM-mitalien väri ratkotaan perjantaina MM-finaalissa. MM-finaali on Suomen aikaan perjantaina ja lauantain välisenä yönä. Kisat ovat seurattavissa www.cheerunion.org sekä Olympic Channelilla.

Kilpailuiden aikataulu

Joukkueen kokoonpano

Median yhteydenotot:
Viestintä- ja markkinointiasiantuntija Wilma Sirkka (puh. +358 50 307 7987)
Joukkueiden mukana Orlandossa, tavoitettavissa Suomen aikaa klo 14-24