Uutiset > Yleinen > Suomelle MM-mitali kaikissa juniorisarjoissa!

Suomelle MM-mitali kaikissa juniorisarjoissa!

Suomi on saavuttanut cheerleadingin MM-kilpailuiden juniorisarjoissa kolme mitalia Orlandossa, Yhdysvalloissa! Suomi saavutti MM-hopeaa junioreiden sekacheer-sarjassa sekä tyttöjen cheer-sarjassa, minkä lisäksi Suomi ylsi upeasti pronssille junioreiden cheertanssisarjassa. Juniorisarjoissa urheilijat ovat 15-19 -vuotiaita.

Junioreiden sekacheermaajoukkue onnistui parantamaan semifinaalisuoritustaan huimasti ja nousi sen myötä upeasti MM-hopealle! Kaikki joukkueen urheilijat olivat MM-kilpailuiden ensikertalaisia.

”Ihan törkeän hyvä fiilis! Olen niin ylpeä meistä kaikista ja kiitollinen, että saan olla täällä. Ihan huippusuoritus meiltä, kauden paras veto!”, joukkueen kapteeni Cristian Tissari da Costa kommentoi suorituksen jälkeen.

Junioreiden sekacheer-sarjan voiton nappasi Yhdysvallat ja pronssi meni Norjaan. Suomi on viimeksi ollut mitaleilla junioreiden sekacheer-sarjassa vuonna 2019.

Suomi saavutti jaetun MM-hopean tyttöjen cheer-sarjassa. Suomi lähti MM-kilpailuihin haastamaan Yhdysvaltoja kultataistoon, mutta finaalisuoritukseen mahtuneiden virheiden takia unelma jäi tänä vuonna haaveeksi.

”Suoritus ei ollut sitä mitä haettiin. Ei ollut meidän joukkueen paras veto – valitettavasti. Ollaan pettyneitä. Meillä on kuitenkin takana aivan upea päivä”, kommentoi joukkueen kapteeni Stephanie Lindqvist finaalivedon jälkeen.

Yhdysvallat voitti tyttöjen cheer-sarjan ylivoimaisesti, Norja päätyi tasapisteisiin Suomen kanssa ansaiten hopeaa ja pronssille kipusi Englanti.

Suomi nousi upeasti MM-pronssille junioreiden cheertanssisarjassa. Suomen edellinen mitali kyseisestä sarjasta on vuodelta 2017. Joukkue onnistui MM-finaalissa loistavasti.

”Aivan mielettömät fiilikset! Tämän eteen on oikeasti tehty niin paljon töitä, ja se kova työ on vihdoin palkittu”, kommentoi joukkueen kapteeni Jenna Vuoristo palkintojenjaon jälkeen.

Junioreiden cheertanssisarjan voiton vei niin ikään Yhdysvallat ja hopealle nousi Japani.

Suomen MM-edustajat ovat juniorisarjoissa seuramaajoukkueita, jotka lunastivat paikkansa kesäkuussa 2023 järjestetyissä SM-kilpailuissa. Tyttöjen maajoukkue on neljän seuran yhteistyöprojekti. Joukkueen taustalla ovat helsinkiläiset cheerseurat Funky Team, Golden Spirit ja Helsinki Athletics Cheerleaders sekä Keski-Uudellamaalla toimiva Spirit Shakin’ Cheerleaders. Junioreiden sekamaajoukkue on tamperelaisen Dream Team Cheerleaders -seuran koostama ja cheertanssimaajoukkue on Funky Cheer Team Espoo -seurasta.

MM-finaalin tulokset, juniorit

Junioreiden sekacheer-sarja (Junior Coed Elite)

1. Yhdysvallat 89.43 p
  2. Suomi 80.14 p
  3. Norja 76.29 (vähennys 5 p)
  4. Saksa 75.57 p
  5. Thaimaa 68.43 p
  6. Meksiko 66.57 (vähennys 5p)

Tyttöjen cheer-sarja (Junior All Girl Elite)
1. Yhdysvallat 88.71 p
2. Suomi 83.50 p
2.Norja 83.50 p
3. Englanti 81.36 p
4. Ruotsi 81.07 p
5. Saksa 77.50 p

Junioreiden cheertanssisarja (Junior Pom)