Uutiset > Yleinen > Suomi MM-kilpailuiden neljäs cheertanssisarjassa Euroopan parhaana joukkueena

Suomi MM-kilpailuiden neljäs cheertanssisarjassa Euroopan parhaana joukkueena

Suomen cheertanssimaajoukkue ylsi neljänneksi cheerleadingin MM-kilpailuissa Orlandossa, Yhdysvalloissa. Suomen nuori joukkue onnistui parantamaan semifinaalisuoritustaan ja nousi kuudennelta sijalta neljänneksi. Voiton vei Yhdysvallat, hopea meni Japaniin ja pronssi Meksikoon. Suomi oli Euroopan paras joukkue.

”Nautimme lavalla ja meillä oli niin hauskaa yhdessä. Finaaleihin lähdettiin sillä asenteella, että meillä oli selkeät parannettavat kohdat semifinaaleista, ja niissä me onnistuttiin tänään. Meillä on tosi kova sarja, yhteensä 19 osallistujaa koko sarjassa. Semifinaalissa oltiin kuudensia ja nyt noustiin neloseksi, niin tää on meille voitto”, kommentoi joukkueen kapteeni Veera Vavuli.

Joukkue uusiutui paljon viime kaudesta ja mukana oli paljon MM-kisojen ensikertalaisia.

”Laskettiin alkuviikosta, että ainoastaan viisi joukkueen urheilijaa on ollut tällä MM-finaalilavalla aikaisemmin, niin kyllähän tämä koko kausi on ollut sellainen kasvumatka ja on ollut hienoa nähdä, miten joukkue on kehittynyt. Joukkueen tarina on ihan alussa ja kyllä se maailmanmestaruustavoite on siellä edelleen ja elää vahvana – sitä kohti mennään joka päivä”, joukkueen päävalmentaja Mila Tanttu kommentoi.

Cheertanssisarja (Pom)

  1. Yhdysvallat 91.29 p
  2. Japani 88.50 p
  3. Meksiko 81.50 p
  4. Suomi 77.43 p
  5. Skotlanti 77.36 p
  6. Norja 76.57 p
  7. Ecuador 76.50 p
  8. Korea 74.36 p
  9. Slovenia 74.00 p
  10. Australia 71.79 p

Suomi saavutti viime vuonna cheertanssisarjassa MM-pronssia.

Julkaisuvapaita MM-kisakuvia päivitetään tänne.

Cheerleadingin maailmanmestaruuskilpailut kisataan Orlandossa, Yhdysvalloissa. MM-finaalia voi seurata maksutta Olympic Channelilla.

Kilpailuiden nettisivut

Median yhteydenotot:

SCL Viestintä- ja markkinointiasiantuntija
Wilma Sirkka
puh. +358 50 304 7987
(tavoitettavissa klo 14-24, mukana Orlandossa)