Uutiset > Yleinen > Suomelle MM-pronssia – finaalipäivä päättyi pettymykseen

Suomelle MM-pronssia – finaalipäivä päättyi pettymykseen

Suomen naisten cheermaajoukkue koki valtavan pettymyksen cheerleadingin MM-finaalissa perjantaina 26.4. Orlandossa, Yhdysvalloissa. Joukkueen finaalisuoritukseen mahtui useita yllättäviä virheitä, minkä vuoksi joukkue joutui taipumaan MM-pronssille. Eteen kiilasivat Yhdysvallat ja Ruotsi selkein piste-eroin. Naisten maajoukkueen MM-pronssin lisäksi Suomi saavutti juniorisarjoissa kolme mitalia.

Naisten cheer-sarjan ylivoimaiseen maailmanmestaruuteen ylsi Yhdysvallat ja hopealle nousi Ruotsi. Suomi lähti finaaliin paalupaikalta onnistuessaan hienosti edellispäivän semifinaalissa. Joukkueen finaaliohjelmassa tippui useampi stuntti, minkä myötä ohjelman yleisilme oli huomattavasti semifinaalisuoritusta epävarmempi.

”Finaalivetoon mahtui harmittava määrä virheitä ja se ei selkeästi ollut meidän tasoinen ohjelma. Mutta niin kuin usein todetaan, niin tämä on urheilua”, joukkueen kapteeni Emmi Reenkola kommentoi suorituksen jälkeen.

”On hämmentyneet fiilikset. Musta tuntuu, että me oltiin valmistauduttu tosi hyvin ja koko kausi tehty hurjan paljon töitä ja nimenomaan opittu viime vuoden virheistä, jos niin voi sanoa. Ei ihan vielä käsitä, että miten siinä kävi näin”, jatkaa joukkueen toinen kapteeni Tuuve Häkkinen pettyneenä.

Ero Yhdysvaltoihin oli lopulta lähes 10 pistettä ja Ruotsiin 5,8 pistettä. Tyylipuhtaaseen vetoon yltänyt Ruotsi on ollut edellisen kerran MM-mitaleilla vuonna 2018.

”Meillä oli selvästi enemmän virheitä kuin Ruotsilla ja Jenkeillä. Näiden sijojen ei olisi kuulunut mennä mitenkään toisinpäin”, kommentoi Tuuve mitalin värin selvittyä.

Naisten maajoukkue on voittanut maailmanmestaruuden neljästi. Viime vuonna mestaruusputki katkesi MM-hopeaan.

Suomi cheertanssissa neljäs

Suomen cheertanssimaajoukkue ylsi neljänneksi cheerleadingin MM-kilpailuissa Orlandossa, Yhdysvalloissa. Suomen nuori joukkue onnistui parantamaan semifinaalisuoritustaan ja nousi kuudennelta sijalta neljänneksi. Voiton vei Yhdysvallat, hopea meni Japaniin ja pronssi Meksikoon. Suomi oli Euroopan paras joukkue.

”Nautimme lavalla ja meillä oli niin hauskaa yhdessä. Finaaleihin lähdettiin sillä asenteella, että meillä oli selkeät parannettavat kohdat semifinaaleista, ja niissä me onnistuttiin tänään. Meillä on tosi kova sarja, yhteensä 19 osallistujaa koko sarjassa. Semifinaalissa oltiin kuudensia ja nyt noustiin neloseksi, niin tää on meille voitto”, kommentoi joukkueen kapteeni Veera Vavuli.

Naisten cheermaajoukkueen MM-pronssin lisäksi Suomi saavutti kolme mitalia juniorisarjoissa. Suomi saavutti MM-hopeaa tyttöjen cheer-sarjassa sekä junioreiden sekacheersarjassa, ja pronssia junioreiden cheertanssisarjassa.

MM-kilpailut kisattiin Orlandossa, Yhdysvalloissa 24.-26.4.2024

MM-finaalin pisteet 26.4.2024

Naisten cheer-sarja (All Girl Premier)

 1. Yhdysvallat 92.50 p
 2. Ruotsi 88.71 p
 3. Suomi 82.93 p
 4. Norja 78.79 p
 5. Saksa 74.64 p
 6. Kanada 74.07 p
 7. Tanska 71.93 p
 8. Chile 71.71 p
 9. Australia 67.29 p
 10. Meksiko 67.07p

Cheertanssisarja (Pom)

 1. Yhdysvallat 91.29 p
 2. Japani 88.50 p
 3. Meksiko 81.50 p
 4. Suomi 77.43 p
 5. Skotlanti 77.36 p
 6. Norja 76.57 p
 7. Ecuador 76.50 p
 8. Korea 74.36 p
 9. Slovenia 74.00 p
 10. Australia 71.79 p

 

Julkaisuvapaita MM-kisakuvia päivitetään tänne. 
MM-kisasuoritukset löytyvät videona täältä.

Median yhteydenotot:

SCL Viestintä- ja markkinointiasiantuntija
Wilma Sirkka
puh. +358 50 304 7987
(tavoitettavissa klo 14-24, mukana Orlandossa)