Uutiset > Yleinen > Urheiluoppilaitoshaku 2023 pisteytysinfo

Urheiluoppilaitoshaku 2023 pisteytysinfo

Suomen Cheerleadingliiton pisteytysinfo urheiluoppilaitoksiin on julkaistu vuodelle 2023. Toisen asteen urheiluoppilaitoksiin haetaan kevään yhteishaussa videonäyttöjen ja valmentajan arvion sekä urheilijan itsearvion perusteella. Yhteishaku alkaa 21.2.2023 ja päättyy 21.3.2023. Pisteytysmateriaalin videoinnin voi aloittaa heti. 

Cheerleadingissä urheiluoppilaitoksiin ohjataan kansainvälisen tason urheilijoita, jotka hyötyvät oheisharjoittelun lisäämisestä. Kansainväliselle huipulle tähtäävän urheilun yhdistäminen tavoitteelliseen opiskeluun on oppilaitoksessa tuettua ja päätavoitteena on kehittää fyysisiä ominaisuuksia tukemaan palautumista ja estämään loukkaantumisia. Urheiluoppilaitoksissa ei toistaiseksi tarjota cheerleadingin ja freestyle pomin lajitaitoharjoittelua, koska oppilaitosten tarjoaman monipuolisen oheisharjoittelun on todettu tukevan kokonaisvaltaista valmentautumista yhtä hyvin (psl. Jyväskylän alue, jossa oppilaitos tarjoaa myös lajiharjoittelua).

Toisen asteen urheilu- ja urheilupainotteiset oppilaitokset saavat lajiliitoilta pisteytyksen (0-5p) hakijoiden urheilullisesta tasosta ja potentiaalista kun hakija on ensin toimittanut pisteytystiedot ja -videot liittoon. Lajiliitto ohjaa urheiluoppilaitoksiin pääasiassa maajoukkueiden (EM, MM) ja maajoukkueringin urheilijoita, jotka ovat saavuttaneet tietyn tason (liikepisteytys lomakkeella) osaamisen cheerin puolella maa-akrobatiassa ja stunttitekniikassa ja tanssin puolella piruetti- ja hyppytekniikoissa.

Lue lisää Cheerleadingliiton pisteytyksestä täältä.

Olympiakomitean info urheiluoppilaitoshausta.