Uutiset > Yleinen > Olympiakomitealta myöntävä päätös – SCL aloittaa huippu-urheilun tähtiseuraohjelman 2020

Olympiakomitealta myöntävä päätös – SCL aloittaa huippu-urheilun tähtiseuraohjelman 2020

Suomen Olympiakomitea on hyväksynyt 13.12.2019 Suomen Cheerleadingliiton hakemuksen huippu-urheilun tähtiseuraohjelman aloittamiseksi. Valmistelu- ja suunnittelutyö on jo käynnissä ja saa lisäpontta kevään aikana järjestettävistä huippu-urheiluseurojen verkostotapaamisista.

– Aloitamme kevään aikana yhdessä uuden huippu-urheiluseurojen verkoston kanssa keskustelun huippu-urheilusta nimenomaan seurojen näkökulmasta. Tavoitteemme on tuottaa myöhemmissä tähtimerkkiauditoinneissa käytettävät laatutekijät, jotka tukevat seurojen huippu-urheilutoiminnan kehittämistä, kertoo liiton seurakehittäjä Niklas Hagel.

Huippu-urheiluseurojen verkosto tapaa kevään aikana kolme kertaa ja siihen ollaan kutsumassa yhteensä kahdeksaa jäsenseuraa. Verkostoon kutsuttujen seurojen valinta pohjautuu kriteereihin, joiden perusperiaatteet ovat tulleet Olympiakomitealta, ja joita liitto on tulkinnut cheerleadingin ja cheertanssin näkökulmasta.

– Käytännössä verkostoon kutsutuilta seuroilta on vaadittu lasten ja nuorten tähtimerkkiä sekä kansainvälisiä arvokilpailuedustuksia viimeisen kolmen vuoden aikana joko seurajoukkueena tai yksilöurheilijoina liittovetoisen maajoukkueen kautta. Lisäksi olemme käyneet jokaisen tähän mennessä kutsutun seuran kanssa keskustelun, jonka pohjalta on arvioitu, että seuralla on tahtotila lähteä kehittämään huippu-urheilutoimintaa, Hagel jatkaa.

Huippu-urheiluseurojen verkostosta on suunniteltu tehtävän pysyvä konsepti, joka jatkaa toimintaansa myös kevään tapaamisten jälkeen. Uusia seuroja valitaan verkostoon sitä mukaan, kun peruskriteerit täyttyvät. Kaikkien seurojen tilannetta seurataan reaaliaikaisesti muun muassa urheilullisen menestyksen ja lasten ja nuorten tähtiseura-auditointien osalta.

– Uskon, että tähtiseuraohjelman laatutekijöistä tullaan saamaan seuroille erinomainen työkalu huippu-urheilun kehittämiseen kohti liiton huippu-urheilun strategista tavoitetta olla maailman paras cheerperhe, kertoo liiton lajikoordinaattori Jani Järvelin.

– Huippu-urheilun tähtiseuraohjelma tuo esiin, että huippu-urheilussa menestyminen vaatii kaikkien seurassa toimivien tuen ja onnistumisen. Samalla sen avulla pääsemme tiivistämään entistä enemmän huippu-urheilun kehittämisen yhteistyötä sekä eri seurojen että seurojen ja liiton välillä, Järvelin jatkaa.

Huippu-urheilun tähtiseuraohjelma etenee verkostovaiheen jälkeen syksyllä 2020 koulutusvaiheeseen ja vuoden 2021 tavoitteena on auditoida ensimmäiset cheerleadingin ja cheertanssin huippu-urheilun tähtiseurat.